Waarom een bezwaar WOZ-waarde indienen nuttig is

Een bezwaar WOZ-waarde indienen is iets wat veel mensen doen als de jaarlijkse beschikking met de WOZ-waarde weer binnen is gekomen. De WOZ-waarde wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld en staat voor de waarde van een gebouw. Deze waarde wordt gebruikt voor het bepalen van de hoogte van belastingen, maar ook huurprijzen en andere dingen hangen ermee samen. Een juiste waarde is dus belangrijk om te voorkomen dat je bijvoorbeeld teveel belasting betaalt. Maar de WOZ-waarde klopt niet altijd. In veel situaties komt de waarde namelijk niet overeen met de daadwerkelijke waarde van een gebouw.

Een bezwaar WOZ-waarde bij een te hoge WOZ-waarde

Een WOZ-waarde wordt vastgesteld door de gemeente en de meeste mensen gaan er vanuit dat deze klopt. Maar er wordt niet gekeken naar jouw specifieke huis of pand, maar naar alle vergelijkbare panden in de omgeving. Is er bijvoorbeeld vorig jaar een pand voor een mooie prijs verkocht, maar is de huizenprijs daarna erg gedaald? Zo’n daling wordt niet altijd meegenomen in het bepalen van de WOZ-waarde. Ook kan het zijn dat dat verkochte huis in de straat helemaal opgeknapt was, terwijl jouw huis nog in originele staat verkeerd. Er zijn diverse factoren die de waarde kunnen beïnvloeden en daarom is het altijd slim om te kijken hoe reëel de vastgestelde WOZ-waarde is.

Wanneer is een bezwaar tegen de WOZ-waarde slim?

Is het altijd slim om een bezwaar tegen de WOZ-waarde in te dienen of is dat alleen slim als je zeker weet dat de waarde niet klopt? Als je twijfelt over de juistheid van de WOZ-waarde, is het zeker slim om een bezwaar te overwegen. Je kan hiervoor hulp vragen bij een bureau zoals Bezwaarmaker. De mensen bij een bureau hebben namelijk veel ervaring met het indienen van een bezwaar WOZ-waarde en kunnen daardoor al snel zien of het indienen van een bezwaar wel of niet nuttig is. En laat je als particulier je bezwaar indienen door Bezwaarmaker, dan is dit ook nog eens geheel kosteloos, ongeacht de uitkomst. Maar bij een positieve uitkomst heb je natuurlijk een groot voordeel, namelijk de lagere belastingen.

Zijn er ook nadelen aan een lagere WOZ-waarde?

Sommige mensen vragen zich af of er ook bezwaren kunnen zijn aan het hebben van een lagere WOZ-waarde voor je huis of bedrijfspand. Er is een situatie waarbij een hogere WOZ-waarde wel positief kan zijn en dat is als je je huis wil gaan verkopen. Hoe hoger de WOZ-waarde van je huis is, hoe hoger er vaak wordt geboden door kopers. Ben je dus van plan in de nabije toekomst je huis te koop te zetten? Dan is het niet verstandig om een bezwaar WOZ-waarde in te dienen.

Een bezwaar tegen de WOZ-waarde indienen zonder gedoe

Heb je de beschikking van de gemeente binnen gekregen, dan is het belangrijk binnen 6 weken bezwaar te maken. Binnen 6 weken moet je dus een goed beargumenteerd bezwaar indienen. Vind je het lastig het bezwaar goed te verwoorden of weet je niet waar te beginnen? Laat dan je bezwaar indienen door Bezwaarmaker. Een deskundig team gaat aan de slag met jouw bezwaar en neemt je al het werk uit handen.


Comments